måndag 26 april 2010

20 saker om twilight

Källa: TheTwilightSaga.Se

- Fler än 3000 gick på audition för rollen som Edward Cullen (spelad av Robert Pattinson). Författaren Stephanie Meyer’s första val var The Tudors stjärnan Henry Cavill, men när de skulle börja filma var han för gammal för rollen, vid 24.
Hennes första val för Bella (spelad av Kristen Stewart) var australenska skådespelerskan Emily Browning.
- Den fjärde boken i Twilight-serien, Breaking Dawn, ser ut att bli delad i två filmer. ”Personligen tror jag att det blir väldigt svårt att få in hela historien i en film,” säger Meyer på hennes hemsida
”Alla jag har pratat med på Summit (filmbolaget) verkar tycka desamma.”
- Alla vampyrer var tvungna att bära gula, svart eller röda kontaktlinser i filmen beroende på om de är hungriga och på vad – eller vem – de har ätit.
Men Kristen Stewart måste ha på sina hela tiden också – hennes naturliga gröna matchade inte Bellas bruna.
(Dock var de tvungna att ändra det i den regniga Jacob/Bella break-up-scenen i New Moon, för hon kunde inte ha på sig de i regnet)
- Pattinson säger att fram till han var 12, brukade hans systrar klä upp honom till en tjej och introducera honom som Claudia.
- Det var Pattinsons prestationer i Twilight-regissören Catherine Hardwickes sovrum som gjorde att han fick rollen. Så är det, hans audition med Stewart, som utfördes på Hardwickes säng i hennes strandhus.
- När Bella letar efter information på internet om Quileute-stammen i Twilight och hittar länken för bokaffären i Port Angeles, länken ovanför går till Little Brown. Little Brown är förläggeren till Twilight-serien.
- Pattinson har med två låtar i Twilight, men bara en kom med på soundtracket. Never think spelas under middagsscenen i Port Angeles mellan Edward och Bella.
- Precis innan Jacob (spelad av Taylor Lautner) nästan kysser Bella i New Moon säger han saker till henne på Quileute. Regissören Chris Weitz säger att frasen betyder ”stanna med mig för alltid”.
- Lautner behövde gå upp nästan 14 kilo för att spela sin roll som en större, starkare Jacob i New Moon och Eclipse.
- Producenter tvingade Pattinson att bära en tandställning innan han började filma. ”Jag har aldrig trott att det är något fel med mina tänder,” berättade han för www.showbizspy.com och www.aceshowbiz.com då.
- Australenskan Wendy Chuck designade kläderna för den första Twilight-filmen.
- Innan Twilight och hans mindre roll i Harry Potter var Pattinsons första jobb…tidningsbud. Britten säger att han håvade in motsvarande cirka $20 per vecka för det, som han gjorde från 10 års ålder.
- Stewarts mamma, Jules Mann-Stewart, är en manus-kontrollant från Maroochydore, Queensland. Stewart har sagt att Noosa Heads är ett av hennes favoritställen i världen. Hon gillar även Vegemite och har en Border Collie blandras som heter Oz.
Innan hon fick rollen i Twilight berättade hon för www.moviesonline.ca att hon ville studera vid Sydney Universitet.
- Efter New Moon-releasen var Stewart kallad till jury-tjänst. Hon satt i panelen för en tredagars-förhandling om sex, prostituerade och hemlig polis.
Svaranden förklarades oskyldig, men en säkerhetsvakt vid hovet hamnade i trubbel för att han bad Stewart att ta ett foto med honom.- Lautner vann flera amerikanska och internationella karatetävlingar som en ung kampsportare. Han hade tre junior-VM under sitt svarta bälte vid 12 års ålder.
- Filmen New Moon bombadde australiska rekordet på biljettintäkterna, med mer än $ 16 miljoner när det öppnade på 530 skärmar på sin första helgen. Det slog det tidigare rekordet på Harry Potter och Halvblodsprinsen med nästan 2 miljoner dollar.
- Romanen Breaking Dawn krossade alla australiska försäljningsrekord, de flög bort från hyllorna med en hastighet av 20.000 per vecka i januari 2009 och slog Dan Browns rekord för Da Vinci-koden av 14.500 en vecka i januari 2005.
Världsomfattande försäljning av Twilight-serien uppgick till 42 miljoner exemplar i januari 2009, och 1,4 miljoner av denna försäljning kommer från Australien.
- The Twilight Saga har översatts till 20 språk.
- I Twilight-filmen, när Bella vaknar upp på sjukhus efter kampen med James och pratar med sin mamma om hennes skador, spelar TVn i bakgrunden upp ett montage av den tidigare kampen scen i balettenstudion.
- När Bella and Edward går in till Monte Carlo-balen i slutet Twilight, kan man se den elaka vampyren Victoria stå vid en av spelborden.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar